juli 5, 2019

STOKKE TRIPP TRAPP TALK #2 work-life balance

De eerste Stokke Tripp Trapp Talk (april) stond in het teken van “becoming a parent”. Een leuke thema waar Bregje en Mirte van Drs Mama over kwamen spreken. De tweede Stokke Tripp Trapp Talk (juni) stond in het teken van het thema work-life balance en laat dit thema nu net mijn dingetje zijn! Daarom vond ik het super gaaf dat ik als working mom de eer had om deze talk te hosten en een panel voor te bereiden.

Stokke

Veel ouders zijn bekend met het merk Stokke en ik denk dat velen onder ons een Stokke Tripp Trapp aan hun eetkamertafel hebben staan. In 2013 kregen wij bij de geboorte van mijn dochter een witte Tripp Trapp stoel als kraamcadeau van mijn oude werkgever. Wij zijn er super blij mee en gebruiken de Tripp Trapp nog steeds. Sinds kort hebben we de Tripp Trapp Storage (een handige opbergbak) aan de stoel bevestigd. Mijn zoontje (van 20 maanden oud) maakt hier optimaal gebruik van door zijn speelauto’s in te bewaren wanneer we aan tafel gaan. #chairforlife

Ken jij de Stokke-filosofie achter al de producten? “Designed to be closer” Alle Stokke-producten zijn ontworpen in het beste belang en naar de behoeften van het kind. Een prachtige filosofie die ik juist ook goed vind passen bij het thema work-life balance voor werkende ouders. Als ouders proberen wij een goede work-life balance te creëren en daarbij houden wij rekening met het beste belang en de behoeften van ons kind/onze kinderen.

Work-life balance

Een goede work-life balance vind ik belangrijk, omdat dit niet alleen voor mij maar ook voor mijn gezin een mogelijkheid biedt om een leven te leiden wat het beste bij ons past en ook goed voelt.

Photo by Elisa Smook

Ik ben ervan overtuigd dat het creëren een goede work-life balance bij het gezin als geheel ligt, maar het startpunt jijzelf bent. Denk eens bewust na over wat jij echt uit het leven wil halen. Stel jezelf vragen als: wie ben ik? wat wil ik? wat is mijn ideale plaatje van het leven? wat zijn mijn persoonlijke kernwaarden en behoeften? wat geeft mij energie en wat geeft mij stress? Een goede work-life balance is voor iedereen anders, dus stel deze vragen ook aan jouw partner, zodat ook hij/zij hier bewust over nadenkt.

Wat voor ons onder andere werkt is wekelijks onze werk- en gezinsplanning op een vaste dag (zondag) in de week te bespreken. In de meeste gevallen is de planning niet veel anders dan de andere weken, maar het biedt op dat moment de gelegenheid om de planning te wijzigen met bijvoorbeeld een extra me-time, een etentje met vrienden of om juist de planning om te gooien doordat bijvoorbeeld je kindje net in het weekend ziek is geworden en niet naar school kan. Door de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen kun je een goede balans creëren. Een goede planning geeft duidelijkheid en daarmee ook zo veel rust en ruimte.

Naast een goede thuisbasis, is de communicatie met jouw werkgever en/of opdrachtgevers ook van belang. Duidelijke afspraken en flexibiliteit van beide kanten kunnen een goede balans creëren.  

De Tripp Trapp Talk

Photo’s by Elisa Smook

Tijdens de Talk bespraken Dominique Schreinemachers (mama, helikopterpilote bij de Luchtmacht en ondernemer), Rogier Jongedijk (papa, werknemer en influencer The Suburban Dad) en ik tijdens de panel de volgende 5 stellingen over het thema work-life balance.

Stelling 1: Work-life balance bestaat niet. Het is slechts een hippe term die vandaag de dag veel wordt gebruikt.

Stelling 2: Een goede work-life balance is slechts een kwestie van timemanagement.

Stelling 3: Voor een goede work-life balance heb je een flexibele werkgever/opdrachtgever nodig?

Stelling 4: Een goede work-life balance is alleen mogelijk met een parttime baan.

Stelling 5: Teamwork tussen de ouders is een must oor een goede work-life balance.

Het delen van onze gedachtes en ervaringen over dit thema creëerde een interactieve talk met de aanwezige enthousiaste ouders. Dit maakte de talk juist zo leuk.

Laat hieronder of op mijn Instagram-account onder de post van deze blog (terug te vinden in highlight Collab) weten of jij het eens/oneens bent met een van de stellingen en wat work-life balance voor jou is in 3 steekwoorden. Ik ben erg benieuwd.

BALANCE IS KEY, CREATE IT YOURSELF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ABOUT

Welkom! Leuk dat je hier komt kijken. Volg je mij al op Instagram? Daar deel ik mijn ervaringen over o.a. moederschap en mindset. Op 3 november zal mijn tweede Working Mom event plaatsvinden in The White Door Studio (Amsterdam). Tickets sold out!